Drugsverslaving2017-07-07T12:23:09+00:00

Drugsverslaving

Kind words can be short and easy to speak, but their echoes are truly endless.

MAAK EEN AFSPRAAK!

Drugsverslaving komt vaak voor bij mensen die geen uitweg meer weten voor hun problemen. Ze kunnen er moeilijk over praten en willen eigenlijk ook niks los laten over hun problemen. Bij een drugs verslaving is het “willen en moeten” veranderen van hun gewoonten een belangrijke stap om te kunnen werken aan een herstel. Zolang de verslaafde zelf niet wil veranderen kan er ook niet veel voor de persoon in kwestie gedaan worden. Wij kunnen hierbij helpen om de verslaafde zover te krijgen! Verslaving heeft 2 vormen : Geestelijke verslaving en Lichamelijke verslaving.

Geestelijke verslaving betekend dat de gebruiker zich niet prettig voelt zonder het middel. Zonder denkt de verslaafde niet te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Vaak is het gebruik ook om de werkelijkheid van de dagelijks leven te ontvluchten. Geestelijke verslaving treed vaak op bij de volgende middelen : Speed, Cocaine, XTC, GHB en Heroine.

Lichamelijke verslaving betekend dat het lichaam van de verslaafde begint te protesteren als hij stop met gebruiken. De verschijnselen hiervan kunnen soms erg heftig zijn. Lichamelijke verslaving treed vaak op bij de volgende middelen : Cocaine, XTC, Speed en Cannabis.

Zoals hierboven aangegeven kan er dus een combinatie plaatsvinden van een geestelijke en lichamelijke verslaving. Hiervoor is daardoor goede begeleiding nodig en een duidelijke plan van aanpak.

Maak een afspraak

Meer informatie? Een kennismakingsgesprek? Of wilt u zich alleen even oriënteren? Neem contact op!

Maak een afspraak